fbpx

Enskilt avlopp i Norrtälje kommun för fritidshus och åretruntboende

Norrtälje är den kommun i Sverige med solklart flest enskilda avlopp. Kanske inte så konstigt med tanke på det natursköna läget, med tillgång till både skog och mycket vatten runt omkring.

Alla fastigheter i Norrtälje, oavsett om det är ett åretruntboende eller ett fritidshus, behöver på ett eller annat sätt ta hand om sitt avloppsvatten. Med avloppsvatten menas både WC samt BDT (Bad-, Disk- och Tvättvatten). Utsläpp av avloppsvatten är enligt Miljöbalken 1998:808 9 kap 1§ att räkna som miljöfarlig verksamhet. Är fastigheten inte kopplad till det kommunala avloppsnätet är ofta ett enskilt avlopp lösningen.

Eftersom det är viktigt att avloppen fungerar gör Norrtälje kommun löpande tillsyn på de enskilda avloppen. Uppfyller din avloppslösning inte kraven kan man exempelvis få ett föreläggande om att åtgärda avloppet och i värsta fall dessutom ett förbud. Tänk på att det alltid är du som fastighetsägare som ansvarar för att ditt avlopp uppfyller gällande krav. Att få ett föreläggande är både överraskande och inledningsvis krångligt att förstå för den enskilde fastighetsägaren. Men du behöver definitivt inte alls kunna allt själv!

 

 

Videon om enskilt avlopp i Norrtälje har vi gjort tillsammans med en genuint trevlig fastighetsägare med boende i Norrtäljeviken samt entreprenören RoslagsMaskin & Bygg AB som självklart är en FANN Auktoriserad Partner.

Dags för enskilt avlopp?

Inga problem, FANN med sitt nätverk av auktoriserade partners finns såklart tillgängliga i Norrtälje. Kontakta oss på 08-761 02 21 eller på mejl post@fann.se, så hjälper vi dig naturligtvis att hitta ett enskilt avlopp som passar dig och din fastighet. Alternativ fyller du bara i dina uppgifter så kontaktar vi därefter dig.

  • Kostnadsfri jordprovsanalys, dimensionering och support
  • Minimal skötsel med naturens reningsmetod
  • Lösningar för alla typer av fastigheter
  • Lågbyggda anläggningar som tar liten plats
  • Tillverkning i Sverige för ett Nordiskt klimat
  • Auktoriserade entreprenörer i ditt närområde

Enskilt avlopp med 10 års funktionsgaranti

Vid köp av en komplett FANN avloppsanläggning lämnar vi dessutom en funktionsgaranti som gäller i hela 10 år. Det betyder att vi garanterar att anläggningen fungerar som den ska i minst 10 år framåt – och med andra ord en trygghet för både dig som fastighetsägare och för den entreprenör installerar hemma hos dig.

Ring gärna FANN Support på 08-761 02 21 eller skicka
ett meddelande så hjälper vi dig!

Du hittar våra ordinarie öppettider på sidan kontakta oss.