fbpx

FANN VA-teknik AB

Om FANN

Med över 75 000 installerade avloppssystem sedan 1990 då FANN grundades, vet vi precis vad som krävs för att uppnå högt ställda krav. Visste du förresten att vår grundare Fred Nyberg uppfann en metod för att testa slamavskiljare? Metoden blev också europeisk standard redan 1982.

System som skonar miljö och människa

Lösningar som ska uppfylla högt ställda krav på innovation, kvalitet och miljöpåverkan. En ambition som tillsammans med en forskningsbaserad produktutveckling belönat oss med en marknadsledande position i Sverige. Framtagningen av INDRÄN har inte enbart inneburit klimatsmartare rening i fler svenska hushåll, utan även att du som konsument slipper hålla koll på om ditt nya enskilda avlopp uppfyller alla kommun- och miljöregler. Svensk avloppsrening när den är som bäst!

Bättre och enklare avlopp, för alla.

Lyssna på Avloppspodden!

Jämför CO₂-påverkan

Alla måste dra sitt strå till stacken för att minska de samlade utsläppen. Vi förlitar vi oss på material som vi vet ger en minimal CO2-påverkan. Vi har därför valt bort betong och glasfiber som ger ca 8-10 respektive ungefär 2 gånger högre utsläpp av CO2. Vi tillverkar våra avloppstankar av polyeten och materialet innehållet inte några cancerogena eller reproduktionsstörande ämnen. Naturskyddsföreningen klassar polyeten som en ofarlig plast som är fullt återanvändbar.

Långa transporter är, som vi alla vet också en stor CO2-bov. Tack vare vår Sverigebaserade produktion kan vi minimera våra kunders CO2-påverkan från just transporter. En logistikoptimerad design gör även att vi lastar varje enskilda lastbil med betydligt fler anläggningar än någon annan leverantör, vilket bidrar till en lägre CO2-påverkan.

Miljöavtryck

CO²

10 ggr
2 ggr
1 ggr

FANN VA-teknik AB – en del av NEWS

INDRÄN har funnits med oss sedan starten. FANN grundades i Sverige 1990 med avsikten att sälja infiltrationssystem under just varumärket INDRÄN. Fyra år senare började vi vår tillverkning av produkter i rotationsgjuten polyeten.

Idag har FANN-gruppen närvaro och dotterbolag i Sverige, Finland, Norge och Polen. I juni 2014 skedde nästa avgörande milstolpe i FANN-historien. FANN VA-teknik AB och Litorinas portföljbolag går samman och bildar gruppen Northern Environmental and Water Solutions (NEWS), för närvarande den marknadsledande gruppen i Norden inom skräddarsydda och miljöriktiga avloppslösningar.

För en bättre vattenmiljö.

NEWS-koncernen består av tre affärsområden:

Har du frågor?
Kontakta oss gärna!

Självklart följer vi EU:s regler kring hantering av dina personuppgifter.
Läs hela vår integritetspolicy här för att ta reda på mer!

Avloppspodden med FANN