Nytt avlopp – steg för steg

FANN – enklaste sättet att byta och installera avlopp

Att lägga nytt avlopp kan på förhand kännas som ett övermäktigt projekt. Genom att använda vår enkla steg för steg-guide får du stöd genom hela processen – från att ta reda på vilket avlopp du behöver till den slutgiltiga installationen. Lämna över ditt avlopp i våra auktoriserade FANN-entreprenörers trygga händer.

Steg 1

– Vilket avlopp behöver du?

Guiden inleds med ett antal grundläggande och enkla frågor om ditt hus. Svar som vi behöver för att kunna dimensionera och föreslå rätt avloppsanläggning för just dina behov. I det här skedet anger du också om du vill bli kontaktad av en auktoriserad FANN-entreprenör i ditt närområde.

Steg 2

– Du kontaktar oss

Äger du ett hus med enskilt avlopp? I så fall är det ditt ansvar att avloppsanläggningen sköts på rätt sätt och uppfyller alla rådande reningskrav. Låter det jobbigt? Våra avloppsexperter underlättar processen, ger goda råd och rätar ut alla dina frågetecken. Maila dina frågor till oss på post@fann.se så svarar vi inom 24 timmar. Ringer du vår kundtjänst på 08-761 02 21 besvarar vi dina frågor direkt!

Steg 3

– Dags att välja rätt avloppssystem

Utifrån dina svar i det inledande steget föreslår vi vilket nytt avlopp som passar ditt hus allra bäst. Visste du att ett avlopp från FANN både höjer din livskvalitet och leder till minskad miljöpåverkan?

Steg 4

– Vår entreprenör installerar avloppet

Välj en av de FANN-auktoriserade entreprenörer som verkar i ditt område. Kom överens om tidsplan och budget. Luta dig tillbaka. Inom kort har du helt nytt avlopp.

Hur sätts priset? Slutkostnaden beror bl.a. på markförutsättningarna där systemet ska installeras och även valet av avloppssystem. Eftersom du får en helt skräddarsydd lösning betalar du aldrig för funktioner du inte behöver.

Steg 5

– Du vilar. Entreprenören gör jobbet.

Äntligen ska avloppet installeras! Självklart får du hjälp med alla delar av implementeringen. Faktum är att du kan slå dig till ro i hängmattan medan entreprenören gör arbetet. Entreprenören ordnar de papper som kommunen kräver, levererar utrustningen, installerar och ser till att din anläggning är klar att användas.

Du behöver inte oroa dig för hur tomten kommer se ut efteråt, den återställs självfallet efter avslutat arbete.

Steg 6

– Kontroll och slutbesiktning.

Snart i mål. Det enda som återstår är en avslutande kontroll och slutbesiktning. Efter avklarad installation gör entreprenören en slutbesiktning av avloppsanläggningen. Dokumentationen lämnas sedan till kommunen. Du erhåller även en komplett beskrivning på din anläggning samt ett bevis på din 10-åriga funktionsgaranti!

Redo för nytt avlopp?