fbpx
5 tips till dig som ska lägga enskilt avlopp

5 tips för dig som ska lägga enskilt avlopp

Med över 40 år i branschen har vi på FANN stenkoll på allt som rör enskilt avlopp, vilka problem som kan uppstå – och hur man bäst löser dem. Här listar vi våra viktigaste tips inför läggning av enskilt avlopp.

1. Skicka in ett jordprov till FANN och vi kan avgöra vilket system du behöver – kostnadsfritt!

Skicka in ett prov från din mark, så analyserar vi den i vårt labb. När vi ser resultatet kan vi avgöra vilket system som lämpar sig bäst för dig. Olika jordmåner lämpar sig olika bra att använda som infiltration. När vi fått ditt provresulet lämnar vi förslag på system och gör iordning en typritning. Typritningen är en del av ansökan, så när du skickar in ansökan till kommunen så är den klar att skicka med. Det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt, och du förbinder dig inte till något. 

Här hittar du mer info om vår tjänst kostnadsfri jordprovsanalys

2. Se till att ha en god avluftning

Oavsett fabrikat på avloppsanläggningen behöver den avluftas. Om anläggningen avger en otrevlig lukt beror detta oftast på att avluftningen inte är tillräckligt god. Har man dessutom ett gammalt hus kan det vara en extra bra idé att se över sin ventilationsstam inne i huset. Det är inte helt ovanligt att detta saknas.

Saknar man en avluftning i huset kan man givetvis åtgärda detta på andra sätt, t.ex. genom att placera ledningen utvändigt. Det finns även andra hjälpmedel för att få bukt på sin avluftning och lukt. Kontakta FANN för ytterligare tips och råd så hjälper vi er vidare. 

3. Har du föreläggande på ditt avlopp – vänta inte!

 Om du har fått ett föreläggande är det viktigt att vara ute i god tid eftersom handläggningstiderna hos kommunen ibland kan dröja.

När man kontaktar oss på FANN ser vi alltid till att ge den bästa och snabbaste servicen. Oavsett om du behöver hjälp med ansökan till kommunen eller hitta en entreprenör så har vi en lösning. Våra duktiga entreprenörer finns utspridda över hela landet och står alltid redo till ert förfogande.

4. Behöver du hjälp med kunnig entreprenör? Fråga oss!

Som Auktoriserad FANN-entreprenör har man gått våra diplomkurser samt anlagt flera FANN-anläggningar. Det gör att vi känner oss väldigt trygga med den entreprenör som vi rekommenderar till våra kunder. Vi kan med gott samvete säga att de levererar den högsta kvalitén på marknaden.

5. Vill du att någon annan gör jobbet? Ta hjälp av Enskilt avlopp All inclusive

I FANNs kostnadsfria tjänst Enskilt avlopp All inclusive gör vi allt jobb. Från att ta reda på vilket system som passar just dig och kontakta entreprenör. Till att skicka in handlingar till kommunen, och hela vägen fram till att återställa trädgården i ursprungligt skick efter grävning. Att installera enskilt avlopp innebär frågor och utmaningar som tar tid att sätta sig in i som privatperson, men som vi har över 30 års erfarenhet av att hantera. Därför erbjuder vi oss att ta hand om hela rubbet, så att sparar du tid och energi till annat. Det kallar vi All Inclusive.

Enskilt Avlopp All Inclusive

Fler nyheter

Vi syns i monter 209 tillsammans med vårt systerbolag Skandinavisk Kommunalteknik AB

I april byter vi på huvudkontoret lokaler!

Med FANN Tool kan du som är FANN Auktoriserad Partner enkelt skapa typritningar till dina jobb helt själv.