fbpx
enskilda avlopp miljö

Enskilda avlopp och miljö – därför leder FANN utvecklingen

FANN är ett miljöteknikföretag. Det betyder att vår aldrig upphörande produktutveckling av enskilda avlopp alltid har miljöaspekten som utgångspunkt. Enskilda avlopp har en inverkan på vår gemensamma miljö. Därför konstruerar vi avloppsprodukter som minimerar avtrycket på miljö och människa.

Vad innebär denna höga ambition rent konkret? Vi frågade någon som vet – FANN:s produktchef Rikard Andskär.

Vad kännetecknar FANN:s produktutveckling?

Vi försöker väva in alla kundgruppers önskemål i arbetet för att få en så pass bra produkt som möjligt. Det tycker jag att vi lyckas med och att man genomgående kan se i våra produkter. Många gillar FANN tack vare enkelheten i att installera våra produkter, den logistiska fördelen samt tryggheten i den support vi har. Att vi har vår fabrik i Sverige gör också att vi har nära till hands att genomföra produktutveckling och förbättringar.

FANN har ambitionen att ligga i framkant som miljöteknikföretag. Varför är det viktigt?

Människors hälsa är avgörande för oss alla och där har vi en viktig roll att spela. Vi måste hela tiden driva den processen framåt för att åtgärda avlopp som utgör en risk för hälsan. Det, tillsammans med en negativ påverkan på vår miljö, gör att vi hela tiden måste jobba för att bli bättre. FANN, tillsammans med hela branschen. Miljön är viktig just nu och för framtiden. Det är därför vi brinner så mycket för det här ämnet!

Hur syns denna ambition i produkterna?

Det ska vara enkelt att rena sitt avloppsvatten för en fastighetsägare. Servicebehov blir en variabel som alltför ofta inte fungerar. Därför jobbar vi med grundtanken att FANN:s produkter ska sköta reningsprocessen av sig själv. Naturen är viktig för oss och miljön har redan en väl fungerande reningsprocess. Vi hjälper bara till att effektivisera processen lokalt.

Skiljer de sig ur miljösynpunkt från andra produkter på marknaden?

Till att börja med så har vi vår fabrik positionerad i Sverige. På så sätt kan vi minska på oönskade transporter som har en negativ inverkan på miljön. Att produkterna sedan är logistiskt anpassade gör också att vi kan dra ner på antalet transporter.

Att vi sedan jobbar med ett material som vi enkelt kan återvinna är en klar fördel. Majoriteten av våra produkter tillverkas av polyeten och i flera delar av vår produktlinje så använder vi återvunnet material.

Vi har precis släppt FANN Blue – “världens bästa trekammarbrunn”. Berätta om produkten och dess miljöfördelar.

FANN Blue är vår unika lösning på en trekammarbrunn. Vi har under en lång tid, noga testat oss fram till rätt konstruktion för att få en så pass bra produkt på marknaden som det bara går. Med mycket erfarenhet inom företaget, så tycker jag att vi lyckats med projektet och lanserat en väldigt bra slutprodukt.

Den ligger i topp när det gäller partikelavskiljning, har bra förläggningsdjup, solida mellanväggar, är logistikanpassad, försedd med inbyggd pumpbrunn, är enkel att installera… ja, listan kan göras lång. När vi buntar ihop alla fördelar, så anser vi att den verkligen ligger i toppskiktet. Givetvis är den nya konstruktionen patenterad också!

Vill du veta mer om FANN:s enskilda avlopp och vår syn på miljö och kvalitet? Klicka här!

Fler nyheter

Vi syns i monter 209 tillsammans med vårt systerbolag Skandinavisk Kommunalteknik AB

I april byter vi på huvudkontoret lokaler!

Med FANN Tool kan du som är FANN Auktoriserad Partner enkelt skapa typritningar till dina jobb helt själv.