fbpx
fann biobädd 5ce

FANN Biobädd 5CE är CE-märkt – vad innebär det?

FANN Biobädd 5CE är CE-märkt enligt SS-EN 12566-3 i kombination med vår slamavskiljare och EkoTreat WiFi. Vad innebär det egentligen att en produkt är CE-testad?

CE är en förkortning för Conformité Européenne och innebär att tillverkare och importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande krav när det gäller hälsa, miljö och säkerhet. Det är samtidigt även en handelsmärkning som ger produkten grönt ljus att säljas fritt mellan alla EU-länder.

Testad och godkänd enligt SS-EN 12566-3

Alla existerande produkter kan inte få en CE-märkning, utan enbart produkter som omfattas av EU:s harmoniserade standarder och måste innehålla en prestandadeklaration. FANN:s produkter, däribland FANN Biobädd 5CE, är testade och godkända enligt CE-standarden SS-EN 12566-3. En harmoniserad standard som berör förtillverkade och nedgrävda avloppsanläggningar, det vill säga produkter som är avsedda att användas för rening av obehandlat avloppsvatten från hushåll upp till 50 personer. Fokus ligger på att testa ett antal av anläggningens egenskaper, däribland reningsförmågan.

FANN Biobädd 5CE i ny tappning

Vår CE-märkta produkt FANN Biobädd 5CE har fått en uppdaterad version som underlättar användningen. Genom att dirigera luftflödet via ett effektivt kolfilter försvinner risken för dålig lukt. Vidare har FANN Biobädd 5CE försetts med en ny typ av ventilation som säkerställer att biobädden syresätts under alla former av förhållanden och därmed ger goda reningsresultat.

Förändringarna för FANN Biobädd 5CE innebär att det numera inte finns något behov av ventilation ovan tak samt att antal rör som sticker upp ovan mark har minimerats till ett. FANN Biobädd 5CE är ett resultat av det ständiga förbättrings- och utvecklingsarbetet av våra produkter, där kreativ feedback och samtal med fastighetsägare och entreprenörer är ovärderligt i processen.

Frågor om CE-märkning eller FANN Biobädd 5CE? Kontakta gärna oss!

Fler nyheter

Ny spridarmatta för INDRÄN Plus infiltrationer ersätter helt den gamla mattan på rulle.

Håll dig uppdaterad! Ladda ned vår nya produktguide och få full koll på alla nyheter och produktförä...

En broschyr till alla fastighetsägare som funderar på att installera ett nytt enskilt avlopp.