fbpx
Northern Environmental and Water Solution

FANN – en del av Northern Environmental and Water Solution

FANN VA-teknik AB har levererat avloppsanläggningar i över 30 års tid. Vi har brinner för att konstant utveckla nya bättre lösningar för att behandla vatten på.
Våra kostnadseffektiva produkter för rening av avloppsvatten för enskilda fastigheter är baserad på biologisk rening där reningen utförs lokalt.

Tack vare kvalitet, tillförlitlighet och omsorg för vår gemensamma miljö har vi nått den marknadsledande position som vi innehar idag. Värden som också sammanfattar våra systerföretag i NEWS Group – Northern Environmental and Water Solution.

Northern Environmental and Water Solution

Northern Environmental and Water Solutions AB (NEWS AB) grundades under 2000-talet och består av tre bolag som verkar inom lika många affärsområden: 

  • Skandinavisk Kommunalteknik AB – Produkter och system för pumpning av avlopp
  • FANN VA-teknik AB – Produkter och system för rening av enskilt avlopp
  • Alunda Polyeten AB – Tillverkning och gjutning av ingående plastkomponenter

NEWS tillhandahåller ett komplett sortiment av avloppslösningar utanför det gravitationsbaserade kommunala systemet. Koncernen utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och installerar högkvalitativa produkter och system för pumpning och rening av avlopp. NEWS är numera den ledande aktören på den Nordiska marknaden och har en uttalad visionen är att bli den ledande leverantören i Norra Europa. Man driver i dagsläget även försäljningsbolag i Sverige, Norge och Finland samt säljer via distributör i Danmark, Polen och Ungern.

skt

SKT – Skandinavisk Kommunalteknik

I över 45 år har Skandinavisk Kommunalteknik (SKT) utvecklat och levererat skräddarsydda tryckavloppslösningar till kommuner, samfälligheter och enskilda anläggningar. Företagets huvudprodukt, LPS-serien (Low Pressure Sewer), som samlar upp avloppsvatten och pumpar det till ett kommunalt system eller till lokal rening har revolutionerat branschen.

2 miljoner användare och över 600 000 LPS-installationer globalt talar sitt tydliga språk. LPS tryckavlopp kan installeras även i de svåraste av förhållanden och ger slutkunden ett flexibelt system, lägre anläggningskostnader, förbättrad miljöpåverkan, en underhållsfri konstruktion och ett hållbart avlopp.

alunda polyeten

Alunda Polyeten AB

Både FANN och SKT erhåller sina plastkomponenter från en av Europas större tillverkare av rotationsgjuten polyeten – Alunda Polyeten AB. Alunda Polyeten är ett annat företag i NEWS-koncernen som fokuserar på återvinning och hållbara tillverkningsprocesser. Polyeten är ett fantastisk plastprodukt som av Naturskyddsföreningen är klassad som en ofarlig plast som är fullständigt återanvändbar. Med Alunda Polyeten får du både kundnytta och ett plastgjuteri som ligger i fas med sin samtid.

Fler nyheter

Ny spridarmatta för INDRÄN Plus infiltrationer ersätter helt den gamla mattan på rulle.

Håll dig uppdaterad! Ladda ned vår nya produktguide och få full koll på alla nyheter och produktförä...

En broschyr till alla fastighetsägare som funderar på att installera ett nytt enskilt avlopp.