fbpx
rotavdrag avlopp

ROT-avdrag för avlopp – har jag rätt till det?

Skattereduktion har blivit en vanlig förmån vid köp av diverse bygg- och hemservicetjänster. Men vad gäller egentligen för ROT-avdrag och avlopp? Har jag som konsument rätt till ROT-avdrag när jag investerar i ett nytt enskilt avlopp?

Det korta svaret är: ja. Ska ni anlägga en ny avloppsanläggning i fastigheten eller förnya er gamla medges ROT-avdrag. Ett faktum som det visat sig att få konsumenter har kännedom om i dagsläget. När Kantar SIFO, på uppdrag av Bygg och Installationssektorn inom Svenskt Näringsliv, undersökte saken i somras framkom att endast 6 % av befolkningen känner till förmånen. Ungefär 16 % angav i sin tur att de hade en någorlunda uppfattning om möjligheten. Ett informationsglapp som vi försöker råda bot på med det här inlägget.

För mer information och undantag se avsnittet gräv- och markarbete på Skatteverket.

Enskilt avlopp från FANN

Nu när du vet att ROT-avdrag är förenligt med nytt avlopp är det bara att skrida till verket. Varför inte välja en leverantör med ca 30 år och 75 000 levererade avloppsanläggningar under bältet? FANN tar hand om det du helst slipper, dessutom använder våra avloppslösningar naturens egen klimatsmarta reningsmetod. Kompletta avloppssystem, enskilda produkter eller tillbehör – hela vårt utbud är baserat på marknadsledande rön inom vattenrening.

Frågor om ROT-avdrag och avlopp? Kontakta oss!

Fler nyheter

Entreprenörseftermiddag om små avlopp 14 mars i Sundsvall. Välkommen till en eftermiddag för dig som är grä...

Vi erbjuder dig möjligheten att delbetala ditt enskilda avlopp när du anlitar en FANN Auktoriserad Partner för ...

Nu gör vi det möjligt för dig att teckna ett trygghetsavtal på dig som använder FANN ...