fbpx
Skärmavbild 2021-09-02 kl. 21.24.26

6 tips inför vinterstängningen av sommarstugan

Det är dags att stänga sommarstugan för vintern, men innan du kan vinka hejdå till ditt smultronställe behöver du lägga en stund på att se över din stuga. Här har vi på FANN samlat våra 6 bästa tips inför vintern.

  • Sänk värmen och dra ur kontakter

Vrid ner värmen till 10-15 grader, det håller den värsta fukten borta och hindrar frysskador på exempelvis kakel. Dra ur alla sladdar till elektroniken så att inget skadas om ett åskväder skulle rulla in. Se till så ingen laddare ligger kvar i uttaget vid nattduksbordet, de är lätta att glömma.

  • Ta hand om avlopp och vatten

Om du redan har vatten och avlopp installerat  i din stuga är det viktigt att undvika frysskador på rören. Stäng av vattnet och öppna alla vattenkranar så rören töms helt. Stäng av och töm även varmvattenberedaren. Rensa ur alla vattenlås och golvbrunnar.

Öppna upp stugan till våren med ett nyinstallerat avlopp från FANN. Med vår tjänst Enskilt avlopp All inclusive tar vi hand om allt från typritning, dokumentation, ansökningar och kontakt med entreprenör till återställande av tomten, det enda du behöver göra är att ringa ett telefonsamtal. Vi tar hand om rubbet, så att ditt sommarstugeliv kan vara precis så avkopplande och stressfritt som du vill ha det. Kontakta oss så berättar vi mer. 

  • Motverka dålig lukt

Öppna ventilerna i huset, låt skåpsluckor och kylskåp stå öppna så motverkar du dålig lukt och mögel.

  • Hindra skadedjurens framfart

Möss och råttor har ett fantastiskt luktsinne och kan känna doften av matrester på långt håll. Lämna inga matvaror i stugan över vintern, torka ur där det stått sopor och mat, täta lister och fönster. För att förhindra att madrasser och textilier förvandlas till musbon över vintern kan det vara bra att hänga upp dem. Om du tänker åka och titta till din sommarstuga då och då så kan du för säkerhets skull sätta in några musfällor.

  • Ta hand om utsidan

Förbered för höstens ruskväder genom att se över taket och tömma stuprören. Klipp bort eventuella grenar som kan skrapa mot fasaden eller fälla onödigt mycket löv över taket.

Vi på FANN kan enskilt avlopp, vi har haft enskilt avlopp som livsstil sedan 1990. I mer än tre decennier har vi förmedlat fler än 75 000 avloppsanläggningar. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med ditt avlopp.

Enskilt Avlopp All Inclusive

Fler nyheter

Vi syns i monter 209 tillsammans med vårt systerbolag Skandinavisk Kommunalteknik AB

I april byter vi på huvudkontoret lokaler!

Med FANN Tool kan du som är FANN Auktoriserad Partner enkelt skapa typritningar till dina jobb helt själv.