fbpx

Bli proffs på enskilt avlopp – anmäl dig till diplomkurs

Diplomkursen riktar sig till entreprenörer, miljöinspektörer och grossister som vill fördjupa sig och öka sin kunskapsnivå inom enskilda avlopp. Vi håller diplomkurser på flera platser runt om i landet. Lite längre ned på sidan kan du se när och på vilka orter vi genomför kurserna. Har du frågor om våra diplomkurser så ringer du FANN på 08-761 02 21 eller mejlar till post@fann.se

> Se en video från en av våra kurser

Våra diplomkurser 2024

Orter och datum

Utbildningstillfällen 2024

För närvarande har vi inga fler inplanerade utbildningar under vårterminen, men finns tillräckligt stort intresse är det möjligt att vi lägger in ytterligare något kurstillfälle under våren. Håll annars utkik i höst då vi lägger ut höstens utbildningstillfällen.

Använd gärna anmälningsformuläret vid intresse för utbildning även när vi inte har planerade tillfällen. Om vi vet om att du är intresserad kan vi försöka ta med det i vår planering och hålla dig uppdaterad när något passande dyker upp.

Kursinnehåll

Diplomkursen riktar sig till entreprenörer, miljöinspektörer och grossister som vill fördjupa sig och öka sin kunskapsnivå inom enskilda avlopp.

På två heldagar* går vi igenom följande övergripande innehåll:

 • Lagar och regler
 • Förundersökning
 • Jordprovsanalys
 • Dimensionering
 • Reningstekniker
 • Produktgenomgång
 • Installation
 • Framgångskoncept
 • Tentamen

På slutet av dag två går vi även igenom eventuella frågor samt FANN Auktoriserad Partner som du kan läsa mer om under avsnittet ”Information för entreprenörer” längre ned.
Kurserna genomförs runt om i landet och kostar 2 200 kr, exkl. moms. För grossister och FANN Auktoriserad Partner inklusive sina anställda är kursen alltid kostnadsfri. Om du som entreprenör auktoriserar dig och installerar fem kompletta FANN-anläggningar inom ett år får du tillbaka kursavgiften.

I kursen ingår kursmaterial, perkolationstest, förmiddagsfika och lunch. Efter genomförd kurs och rättad tentamen får man ett diplom som bevis på sina utökade kunskaper.

*Kurser markerade med   1 dag   är utbildning förlagd på en dag. Ett effektivare schema och en något längre dag helt enkelt. Alla övriga kurstillfällen är utbildningar förlagda på två dagar.

Anmälan
Anmäl dig enkelt på vår hemsida eller ring oss på telefon 08-761 02 21. Det går även bra att mejla oss på post@fann.se.

Information för entreprenörer

Att ha rätt utbildning gör det både enklare och säkrare att också göra rätt affärer.

Med rätt kunskap i ryggen säkerställer du helt enkelt att överlämningen av ett enskilt avlopp till fastighetsägaren verkligen fungerar och du slipper de tråkiga samtalen.

Vad finns det för nytta med att utbilda sig och bli diplomerad entreprenör?

 • För att kunskap ger trovärdighet
 • För att kunna välja rätt produkter
 • För att följa lagar och regler
 • För att öka lönsamheten
 • För att utbilda sig och behålla kunskapen
 • För att kunna välja rätt kunder
 • För att kunna erbjuda 10 års funktionsgaranti
 • För att ta det givna steget vidare till Auktoriserad Partner

Anmäl dig redan idag och ta steget mot ännu bättre affärer.

Vill du bli en Auktoriserad Partner?

När vi är i kontakt med fastighetsägare rekommenderar vi alltid en Auktoriserad Partner. Det innebär att vi förmedlar avloppsjobb till dig som är auktoriserad av FANN. Som Auktoriserad Partner får du och dina anställda gå om diplomkursen så ofta ni vill – kostnadsfritt!

Vi har säljare i hela landet som dagligen besöker, hjälper och informerar entreprenörer, grossister och kommuner om våra system. Är du Auktoriserad Partner får du en egen kontakt med en säljare i just ditt område. Dessutom får du ett VIP-nummer till vår support så att du slipper stå i telefonkö – ditt samtal kommer alltid att vara prioriterat!

>Läs mer om att bli Auktoriserad Partner

FANN Auktoriserad Partner

Information för grossister

Du som är grossist får lära dig mer om ett av de största företagen inom enskilda avlopp och våra produkter. Det ska underlätta för dig vid försäljning av avloppssystem. Du kommer även att kunna erbjuda en bättre service och support till dina avloppskunder.

Information för miljöinspektörer

Många miljöinspektörer går årligen vår diplomkurs. Kursen fungerar både som en allmän grundkurs inom enskilda avlopp, men har även ett huvudfokus på FANN:s avloppssystem. Kursen ska underlätta det dagliga arbetet med prövning och tillstånd av FANN:s anläggningar.

Så här tycker våra kursdeltagare

FANNs Diplomkurs får 5 av 5 i betyg av Rilum Schaktteknik! (läs artikel)

”Mycket bra utbildning. Bra med all info som är generell oavsett avloppslösning. Seriöst anordnat!”

”Engagerade kursledare. Bra material. Bra tempo. Kanon!”

”Mycket bra kurs även för en miljöinspektör, även om den främst är riktad till entreprenörer. Bra med utrymme för frågor!”

”Bra upplägg och kul!”

”Den bästa och mest intressanta utbildning jag varit med om. Detta gäller även föreläsarna. Tack!”

”Har gått tidigare och tycker att det har varit bra vid alla tillfällen.”

”Bra genomförd kurs, mycket lärorik.”

”Bra diskussioner under kursen.”

”Superbra och proffsigt. Bra antal pauser, tydligt och lätt att följa med.”

Utvärdering från en diplomkursdeltagare

”Den bästa och mest intressanta utbildning jag varit med om.
Detta gäller även föreläsarna. Tack!"

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig. Det går även bra att skicka en intresseanmälan för önskemål om annan ort och/eller annat datum. Vid en intresseanmälan kommer ansvarig utesäljare i din region att kontakta dig för att ge mer information om vilka kurstillfällen som planeras nära dig. Det går också bra att kontakta FANN Support på telefon 08-761 02 21 alternativt post@fann.se så hjälper vi dig vidare.

Kursen kostar 2 200 kr, exkl. moms. För grossister och FANN Auktoriserad Partner inklusive sina anställda är kursen alltid kostnadsfri.

Observera att anmälan är bindande! Avanmälan måste, pga. kursplatsernas avbokningsregler, ske senast en vecka före aktuell kursstart. Om avanmälan inte sker i tid debiteras full kursavgift. Meddela oss så snart som möjligt om du inte kan komma på diplomkursen, så kan vi boka om dig till ett senare kurstillfälle.