Bli proffs på enskilt avlopp – anmäl dig till diplomkurs

Vi håller diplomkurser på flera platser runt om i landet. Tid och plats ser du i vår kalender lite längre ner på sidan. Har du frågor om våra diplomkurser så ringer du FANN på 08-761 02 21 eller mejlar till post@fann.se

> Se en video från en av våra kurser

Diplomkurser 2021

Kursorter och datum

Luleå 10 juni 2021

Höstens orter och datum kommer läggas ut under sommaren. Använd gärna anmälningsformuläret vid intresse för andra orter och/eller datum.

Kursinnehåll

Den rådande situationen med pandemin påverkar oss alla, så även våra diplomkurser. Samtidigt vet vi att många vill gå vår kurs och det finns ett stort behov av utbildning inom enskilda avlopp. Under vinter/våren 2021 har vi därför bestämt oss för att vi inte ställer in kursen – vi ställer om!

Vi har tagit fram ett anpassat upplägg för diplomkursen och detta upplägg kommer vi att köra så länge situationen kräver det. Upplägget bygger på följande:

 • Kursen kortas ner till 1 dag (istället för 2)
 • Kursen genomförs lokalt i mindre grupper på max 8 personer totalt. FANN: s regionsäljare ansvarar för att genomföra kursen
 • Kursorter och datum enligt ovan, men anpassas även utifrån var vi ser att det finns efterfrågan.
 • Priset för kursen är 1 995 kr exklusive moms (gratis för grossister och FANN Auktoriserade Partners)
 • Tentan skriver du antingen på plats eller hemma och skickar in till FANN – skanna/fota av och skicka in till post@fann.se eller skicka med vanlig post. Senast sju dagar efter kurstillfället måste vi ha fått in din tenta för att du ska kunna bli godkänd på kursen
 • När du gått kursen, skrivit och skickat in tentan samt fått godkänt på den så blir du diplomerad av FANN. Diplomeringen är grunden för att kunna bli en FANN Auktoriserad Partner.

Alla som anmält sig till någon av våra ordinarie diplomkurser kommer att erbjudas plats på våra Corona-anpassade diplomkurser.

Vi börjar kursen med diskussion kring enskilda avlopp, reningstekniker samt Havs- och Vattenmyndighetens allmänna råd. Vilka fördelar med de olika teknikerna finns det? Vad innebär de krav som kommunen ställer och hur ska du som entreprenör säkerställa att en anläggning blir korrekt utförd? Vi fördjupar oss i själva installationen och utför dimensioneringsövningar. Vi går igenom eventuella frågor samt konceptet FANN Auktoriserad Partner innan vi avslutar med ett kunskapstest.

Information för entreprenörer

Diplomerad Entreprenör – varför då?

 • För att kunskap ger trovärdighet
 • För att kunna välja rätt produkter
 • För att följa lagar och regler
 • För att öka lönsamheten
 • För att utbilda sig och behålla kunskapen
 • För att kunna välja rätt kunder
 • För att kunna erbjuda 10 års funktionsgaranti
 • För att ta det givna steget vidare till Auktoriserad Partner

Vill du också bli en Auktoriserad Partner?

När vi är i kontakt med fastighetsägare rekommenderar vi alltid en Auktoriserad Partner. Det innebär att vi förmedlar avloppsjobb till dig som är auktoriserad av FANN. Som Auktoriserad Partner får du och dina anställda gå om diplomkursen så ofta ni vill – kostnadsfritt!

Vi har säljare i hela landet som dagligen besöker, hjälper och informerar entreprenörer, grossister och kommuner om våra system. Är du Auktoriserad Partner får du en egen kontakt med en säljare i just ditt område. Dessutom får du ett VIP-nummer till vår support så att du slipper stå i telefonkö – ditt samtal kommer alltid att vara prioriterat!

>Läs mer om att bli Auktoriserad Partner

FANN Auktoriserad Partner

Information för grossister

Du som är grossist får lära dig mer om ett av de största företagen inom enskilda avlopp och våra produkter. Det ska underlätta för dig vid försäljning av avloppssystem. Du kommer även att kunna erbjuda en bättre service och support till dina avloppskunder.

Information för miljöinspektörer

Många miljöinspektörer går årligen vår diplomkurs. Kursen fungerar både som en allmän grundkurs inom enskilda avlopp, men har även ett huvudfokus på FANN:s avloppssystem. Kursen ska underlätta det dagliga arbetet med prövning och tillstånd av FANN:s anläggningar.

Så här tycker våra kursdeltagare

FANNs Diplomkurs får 5 av 5 i betyg av Rilum Schaktteknik! (läs artikel)

”Mycket bra utbildning. Bra med all info som är generell oavsett avloppslösning. Seriöst anordnat!”

”Engagerade kursledare. Bra material. Bra tempo. Kanon!”

”Mycket bra kurs även för en miljöinspektör, även om den främst är riktad till entreprenörer. Bra med utrymme för frågor!”

”Bra upplägg och kul!”

”Den bästa och mest intressanta utbildning jag varit med om. Detta gäller även föreläsarna. Tack!”

”Har gått tidigare och tycker att det har varit bra vid alla tillfällen.”

”Bra genomförd kurs, mycket lärorik.”

”Bra diskussioner under kursen.”

”Superbra och proffsigt. Bra antal pauser, tydligt och lätt att följa med.”

Utvärdering från en diplomkursdeltagare

”Den bästa och mest intressanta utbildning jag varit med om.
Detta gäller även föreläsarna. Tack!"

Anmälan

Är du intresserad av att gå vår corona-anpassade diplomkurs? Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig. Det går även bra att skicka en intresseanmälan för önskemål om annan ort och/eller annat datum. Vid en intresseanmälan kommer ansvarig utesäljare i din region att kontakta dig för att ge mer information om vilka kurstillfällen som planeras nära dig.

Det går också bra att kontakta FANN Support på telefon 08-761 02 21 alternativt post@fann.se så hjälper vi dig vidare.