Utbildningar

Bli proffs på enskilt avlopp – anmäl dig till diplomkurs för entreprenörer

Vi håller diplomkurser på flera platser runt om i landet. Tid och plats ser du i vår kalender lite längre ner på sidan. Har du frågor om våra diplomkurser så ringer du eller mailar till oss på FANN direkt. Ring oss på nummer 08-761 02 21, eller maila till post@fann.se

img-3

Diplomkurser 2020/2021:

Kursort samt datum

Uppsala 7-8 oktober 2020
Östersund 21-22 oktober 2020
Bollnäs 11-12 november 2020
Jönköping 9-10 december 2020
Norrköping 20-21 januari 2021
Karlstad 17-18 februari 2021
Växjö 3-4 mars 2021
Trollhättan 7-8 april 2021
Stockholm 28-29 april 2021
Umeå 19-20 maj 2021

Om diplomkursen

Diplomkursen består av två heldagar. Kurserna genomförs på olika orter runt om i landet, hittar du inget datum som passar dig? Skicka en intresseanmälan till post@fann.se eller så en signal så hör vi av oss när nya kurstillfällen fastslagits. Kostnaden för hela kursen är 3 000 kr, men alla entreprenörer som auktoriserar sig och sedan anlägger 5 eller flera dokumenterade FANN-avlopp inom 12 månader från kurstillfället får tillbaka hela summan!

Dag ett

Vi börjar kursen med diskussion kring småskalig VA-teknik, reningstekniker samt Havs-och Vattenmyndighetens allmänna råd. Vilka fördelar och nackdelar med de olika teknikerna finns det? Vad innebär de krav som kommunen ställer och hur ska du som entreprenör säkerställa att en anläggning blir korrekt utförd? Huvudfokus ligger på reningsteori, lagar & regler samt produktgenomgång.

Dag två

Den andra dagen går vi in djupare på installation, utför olika dimensioneringsövningar och slutligen ett kunskapstest. Vi går igenom eventuella frågor och informerar om FANN:s webbtjänster – som alla entreprenörer får tillgång till. Huvudfokus ligger på installation av olika system samt information om FANN Auktoriserad.

Diplom

Diplom får man efter godkänt kunskapsprov. Vill man bli FANN Auktoriserad ska man även installera en korrekt genomförd och dokumenterad FANN-anläggning.

Nu är du en FANN Auktoriserad entreprenör och får ta del av alla fördelar som ingår i FANN Auktoriserad-konceptet.

FANN Auktoriserad entreprenör

FANN Auktoriserade entreprenörer rekommenderas av FANN vid kontakt med fastighetsägare. Det innebär att vi ger dig avloppsjobb. I FANN Tool kan du sköta mycket av din administration, du skapar bland annat själv typritningar som kommunen vill ha.

Vi har säljare i hela landet som dagligen besöker, hjälper och informerar entreprenörer, grossister och kommuner om våra system. Är du FANN Auktoriserad entreprenör får du en egen kontakt med en säljare i just ditt område. Dessutom får du ett VIP-nummer till vår support så att du slipper stå i telefonkö – ditt samtal kommer alltid att vara prioriterat!

Vi erbjuder löpande fortsättningskurser för våra auktoriserade entreprenörer.

Grossist

Du som är grossist får lära dig mer om ett av de största företagen inom enskilda avlopp och våra produkter. Det ska underlätta för dig vid försäljning av avloppssystem. Du kommer även att kunna erbjuda en bättre service och support till dina avloppskunder.

Miljöinspektör

Många miljöinspektörer går årligen vår diplomkurs. Kursen fungerar både som en allmän grundkurs inom enskilda avlopp, men har även ett huvudfokus på FANN:s avloppssystem. Kursen ska underlätta det dagliga arbetet med prövning och tillstånd av FANN:s anläggningar.

Anmäl dig nedan