fbpx

Enskilt avlopp och avlopp för gemensam anläggning

Referenser

Vi har i 30 år som tillverkare utvecklat effektiva systemlösningar för enskilt avlopp som uppfyller alla krav för både hög och normal skyddsnivå. Ta gärna kontakt med oss så kikar vi tillsammans på vad som passar dig bäst.

När fler behöver se över sina avlopp, är det alltid värt att beakta en större gemensam anläggning. Att gå ihop om en INDRÄN Max anläggning är som regel 20 – 40% billigare än enskilda lösningar. Här kan du läsa mer om några av våra installationer.

Enskilt avlopp – All Inclusive: ”När det krångliga blev enkelt och bara löste sig!”

Familjen Kihlberg bor på en lantnära fastighet i Bökeberg sedan 1992. Fastigheten är byggd 1935 och hade en gammal avloppslösning i betong. Göran Kihlberg berättar att han misstänkte att det enskilda avloppet skulle bli utdömt vid kommunens tillsyn, så förbudet kom inte som en överraskning. När väl kommunen hade kommunicerat förbudet, ville Göran få det enskilda avloppet åtgärdat så fort som möjligt.

Läs mer om Familjen Kihlbergs resa med ”Enskilt avlopp – All inclusive” >>

Enskilt avlopp – All Inclusive: en snabb, enkel och trygg helhetslösning med Tönnersjöhedens Entreprenad & Mark

När fastighetsägaren får ett föreläggande är Tönnersjöhedens Entreprenad & Mark AB lösningen. I kommunens uppdrag ingår det att besiktiga enskilda avlopp. Om det enskilda avloppet inte håller måttet får fastighetsägaren ett föreläggande om att åtgärda problemet, vilket ofta kan kännas krångligt och sällan upplevs som ett särskilt roligt projekt. En av alla fastighetsägare som stått inför detta åtagande är Göran Kihlberg med en fastighet i Bökeberg, i Laholms kommun.

Läs mer om Tönnersjöhedens Entreprenad & Mark AB hemma hos familjen Kihlberg >>

REGNVATTENTANK PÅ EKERÖ

Familjen Broberg på Ekerö har i samband med ett nytt fastighetsprojekt investerat i en regnvattentank från FANN för att på ett bättre sätt ta tillvara på regnvattnet och använda det klimatsmart till att bevattna både trädgård och att fylla den nybyggda poolen med. ”Tänk att en regnskur på 10 mm regn i vårt fall motsvarar ca 1 m3  vatten på taket, det vill man ta vara på istället för att bara låta det rinna ut i dagvattnet” konstaterar familjen.

Läs om FANN Regnvattentank på Ekerö >>

ENSKILT AVLOPP I RYD

I natursköna Ryd, vid en fastighet vackert belägen med sjötomt vid Hönshyltefjorden, har Idekulla Byggservice AB installerat ett nytt enskilt avlopp från FANN VA-Teknik. Läget på fastigheten gör att avloppsanläggningen är placerad inom ett område med hög skyddsnivå, vilket ställer högre krav på den tilltänkta anläggningen ifråga om t.ex. fosfor som ska reduceras med minst 90 % för att minska övergödning av den intilliggande sjön.

Läs om WC+BDT anläggningen i Ryd >>

ENSKILT AVLOPP I BORGVIK, GRUMS

Mellan Borgvik och Grums, ett par meter från Vänern, ligger nu en timrad stuga för två, med miljövänlig- och säker avloppshantering – vilket var ett absolut krav. Johanna Norlin bestämde sig för fyra år sedan, hon skulle bygga sitt drömhus för åretruntboende med plats för två nu när barnen vuxit upp och flyttat ut. Platsen var redan bestämd, det var bara en fråga om att dra till sig nödvändig expertis.

Läs om WC+BDT anläggningen i Borgvik >>

INDRÄN MAX I HALAHULT, KARLSHAMN

Reningen i Halahults gamla reningsverk för avlopp från 1986 höll inte måttet och anläggningen uppfyllde inte hög skyddsnivå. Karlshamns kommun behövde en lösning för 22 hushåll med totalt 110 personer som mest. Lösningen skulle klara hög skyddsnivå.

Läs om anläggningen i Halahult >>

INDRÄN MAX PÅ SÄBY SÄTERI, INGARÖ

Säby Säteri, beläget på natursköna Ingarö, behövde lösa avloppsfrågan och ta hänsyn till en känslig skärgårdsmiljö. Avloppssystemet skulle klara hög skyddsnivå och vara dimensionerat för  hotellverksamhet med  kapacitet för 91 boende och konferensmöjlighet för 300 personer.

Läs om anläggningen på Säby >>

INDRÄN MAX PÅ THORESTA HERRGÅRD, BRO

Anrika Thoresta Herrgård i Bro nordväst om Stockholm driver hotellverksamhet med idag 38 sängplatser och en planerad utbyggnad av ytterligare 50 sängplatser. Varje vardag tar anläggningen emot  45 – 65 lunchgäster. Det nya avloppssystemet skulle också innefatta tre hushåll med permanentboende och klara hög skyddsnivå.

Läs om anläggningen på Thoresta >>

INDRÄN MAX I ÅSLE SKOLA, FALKÖPING

Åsle skola ligger i i omgivningar med vacker natur och skog, vilket också ställer krav på verksamhetens avlopp. Det befintliga avloppssystemet behövde ses över och kapaciteten utökas. Även här fanns krav på att anläggningen skulle klara fosforrening för hög skyddsnivå.

Läs om anläggningen på Åsle skola >>

INDRÄN MAX PÅ ÄNGSÖ CAMPING, VÄSTERÅS

Ängsö Camping i Västerås är en året-runt camping med 450 campinggäster och 250 restauranggäster. Campingen behövde en lösning som klarar varierande belastning och hög skyddsnivå, d v s extra fosforrening.

Läs mer om anläggningen på Ängsö >>