Köp en bil du vill köra varje dag!

FANN enskilda avlopp

Att investera i ett nytt enskilt avlopp är något de flesta bara gör en gång i livet. Jämför det med att köpa en bil och sedan köra samma bil varje dag. Den bilen hade jag ställt riktigt höga krav på.

Inte bara när det gäller komfort och funktioner utan även driftkostnader och möjlighet till bra service.
Vi brukar säga att ingen har avlopp som hobby. Antagligen känner du igen dig. Relationen till det privata avloppet brukar sträcka sig så långt att man är nöjd om det fungerar.

Att känna till tekniken bakom eller dimensionering på tankar och modulrader känns sällan relevant. Däremot finns det väldigt många som har bilar som hobby, antalet hästkrafter eller olika modellers fördelar diskuteras livligt.

Att det finns alldeles för många dåliga enskilda avlopp eller fastigheter som helt saknar en lösning för avloppet är känt sen länge. Däremot så verkar dessa skrämmande fakta inte ha speciellt stor påverkan på antalet avlopp som installeras.

Här är det andra saker som verkar spelar in, kontakten med kommunen, ekonomin och kunskap/information verkar vara faktorer som avgör.
Vi människor låter gärna bli saker som känns krångliga och vid en första anblick kan ett inköp av enskilt avlopp kännas övermäktigt.

Lov ska skickas in till kommunen, men innan dess behöver du bestämma vad du ska ansöka lov om – alltså vilket avloppssystem som kommunen ska godkänna.

Inte nog med det, kommunen ger inga råd eller förslag eftersom de är en statlig myndighet så det är upp till dig som fastighetsägare att lista ut själv. Efter några timmar på internet så kommer det stå klart att det finns väldigt många alternativ att välja mellan.

Hur ska du kunna veta vilket avloppssystem som är bäst och prisvärt?

Kunskap är A och O, men inte kunskap som förvirrar eller skrämmer. Vilka krav gäller på min fastighet? Blir det faktiskt bättre för naturen om jag renar mer fosfor eller kväve? Vilken teknik skyddar min dricksvattentäkt bäst?

Hur skall avloppsanläggningen installeras och vilken skötsel behöver det? Investeringen görs en gång i livet – hur skall den bli rätt? Det är inte som med bilen att det finns en intresserad expert i vartannat grannhus.

Vi på FANN är marknadsledare på avlopp och har jobbat i mer än 25 år med att hjälpa fastighetsägare att hitta rätt. Inte bara rätt avloppssystem utan också rätt entreprenör för jobbet.

FANN Tool är vårt senaste hjälpmedel där din entreprenör och du kan sköta och hålla reda på hela processen.

Välj avloppstyp, gör typritning och ansökan till kommunen och hämta alla anvisningar på ett och samma ställe. Efter det att din tomt är återställd genereras entreprenörsrapporten, komplett med dokumentation från installationen.

När allt är klart har alla uppgifter sparats så att de finns lätt tillgängliga den dag avloppsanläggningen gör sig påmind igen.
Behöver du åtgärda ditt avlopp? Ring till oss så hjälper vi dig hela vägen, eller gå in på www.fannstart.se för att komma igång eller kontakta en entreprenör.

Det ska inte vara svårt utan lätt att göra rätt!
Med vänliga hälsningar FANN VA-teknik AB

Fler nyheter

Varmt välkomna till FANN på Borgeby Fältdagar 29-30 juni 2022.

En broschyr till alla fastighetsägare som funderar på att installera ett nytt enskilt avlopp.

Få full koll på alla nyheter och produktförändringar i vårt sortiment. Nu finns vår uppdaterade produktguide ...