fbpx

Enskilt avlopp - All inclusive

Vanliga frågor och svar

Vad händer när jag fyllt i formuläret?

FANN Support kommer höra av sig till dig inom ett par dagar för att ta några kompletterande uppgifter. Därefter hittar vi en FANN Auktoriserad Partner som jobbar i ditt område. Vår partner kommer att ta kontakt med dig för att kunna gå vidare, t ex komma på ett hembesök för att stämma av förutsättningarna för just din fastighet.

Vad betyder ”Enskilt avlopp – All inclusive”?

Det betyder som det låter, allt ingår. Vi har förstått att det inte är så enkelt att byta ut eller köpa en ny avloppsanläggning. Det finns massor att tänka på och en hel del fallgropar. Därför erbjuder via Enskilt avlopp – All inclusive, en tjänst där en första kontakt med FANN räcker, sedan förmedlar vi ditt behov vidare till en Auktoriserad partner som löser ditt problem på enklast möjliga sätt. Du får hjälp med rätt system för ditt behov och situation. Naturligtvis också med typritning, ansökan med typritning till kommunen och dokumentation. Tillsammans gör vi det åt dig och du lutar dig tillbaka.

Kostar tjänsten något?

Att göra en intresseanmälan kostar inget och heller inte första mötet med installatören. Men givetvis betalar du för material, eventuell förundersökning, installation samt återställning när du väl accepterat offerten du kommer att få. Om en förundersökning behövs brukar den ofta innebära en del jobb men det kommer du i så fall få reda på.

Hur lång tid tar det innan jag får ett svar?

FANN Support kommer höra av sig till dig inom ett par dagar för att ta några kompletterande uppgifter.

Vem installerar hos mig?

En FANN Auktoriserad Partner. Våra partners är kunniga inom sitt område och har bland annat gått vår Diplomkurs och därefter auktoriserat sig på våra produkter.

Vad innebär pålitlig entreprenör – auktoriserad partner?

Våra partners är kunniga inom sitt område och har bland annat gått vår Diplomkurs och därefter auktoriserat sig på våra produkter. Du kan känna dig trygg med att ha både FANN och en Auktoriserad Partner i ryggen.

För att du som fastighetsägare ska känna sig trygg samarbetar FANN med Auktoriserade Partners, vilket innebär att samtliga entreprenörer har gått en diplomutbildning för att specialisera sig på FANNs produkter och fått ett godkänt resultat på diplomkursens provdel. De har utöver det dokumenterat en korrekt och komplett installation av en avloppsanläggning som FANN sedan tagit del av och godkänt för en auktorisation. Du kan känna dig trygg med att ha både FANN och en Auktoriserad Partner i ryggen.

Finns tjänsten i hela Sverige?

Ja, vi erbjuder tjänsten i hela Sverige. I vissa kommuner har vi ingen lokal Auktoriserad Partner men vi försöker alltid hitta någon närliggande Auktoriserad Partner som har ett större upptagningsområde.

Vad ingår i den 10 åriga funktionsgarantin?

Vad betyder föreläggande?

Din kommun gör regelbundet tillsyn av befintliga enskilda avlopp och upplyser dig om eventuella fel och brister med din avloppsanläggning. Finns det några fel så får du ett föreläggande om att du inom en viss tid måste åtgärda de fel som hittats. Om felen inte åtgärdas inom angiven tidsram kan man riskera både förbud att använda avloppsanläggningen samt böter.

Du som fastighetsägare är ansvarig för att det enskilda avloppet fungerar och uppfyller de krav som ställs.

Har du fått en avloppsanläggning utdömd eller helt enkelt behöver ett enskilt avlopp av annan anläggning, står vi på FANN VA-Teknik och våra Auktoriserade Partners till er tjänst. Använd gärna vår tjänst Enskilt avlopp – All inklusive för att komma vidare på enklast möjliga sätt.

Vad kostar ett enskilt avlopp?

Det beror på följande faktorer:

  • Är det normal eller hög skyddsnivå vid fastigheten (det vet kommunen)
  • Markförhållanden, t ex jord/sand eller lera
  • Om WC ska anslutas eller om man bara vill rena Bad-, Disk och Tvättvatten (BDT)
  • Antal personer i hushållet
  • Vem som ska installera, dvs. arbetskostnad som i sin tur t ex. beror på markförhållanden och var på tomten ett enskilt avlopp kan anläggas etc.

Fyll i kontaktformuläret för ett kostnadsfritt förslag på ett godkänt enskilt avlopp som fungerar hemma hos dig.